Korice tipske

U ponudi postoje tipske korice koje mogu biti od eko ili prave kože sa pvc umecima za stranice jelovnika. Brendiraju se štampom ili suvim žigom.Pogodni su za objekte koji češće mijenjaju ponudu. Klijent je u mogućnosti sam da dodaje pojedinačno svaku stranicu ili da dodaje sezonsku ponudu.

Povez

U zavisnosti od broja stanica,formata i materijala od koga se izrađuju korice postoje nekoliko vrsta poveza. Osnovni način povezivanja je klamerom (heftanjem) u hrbat jelovnika.Ovaj način se koristi kod jelovnika sa mekim koricama i malim brojem listova. Drugi oblik koričenja je sa spiralom. Ovaj oblik se koristi i kod korica sa mekim ili tvrdim povezom. Kod tvrdog poveza najčešće upotrebljavamo povezivanje dekorativnim šarafima sa kapicom. Povezivanje na ovaj način je praktično i lijepo i ostavlja mogućnost klijentu da zadrži koricu a da ima mogućnost promjene unutrašnjosti. Postoje još neki oblici povezivanja trakama koji se rade kod specijlno izrađenih korica gdje listovi nijesu fiksni već se buše i povezuju trakom. Nerijetko izrađujemo i korice u koje se umeće gotov jelovnik koji je povezan klamerom.Korice se izrađuju od kože ili eko kože i brendrijaju se štampom ili suvim žigom.

Unutrašnjost

Štampa listova jelovnika se uglavnom radi na kunsdruku koji se nakon štampe plastificira sjajnom ili mat plastikom.Osim kunsdruka često se koriste i reljefni papiri ili papiri sa efektom (sedefasti,srebrni u boji i sl.) Ova vrsta papira se ne plastificira. Vrsta štampe i plastifiacije se uglavnom određuje po vrsti objekta u kome se nalazi. Jelovnici koji se koriste u visoko frekvetnim objektima u kojima često dolaze djeca se obavezno plastificiraju radi lakšeg održavanja i dugotrajnosti. Ukoliko se jelovnici koriste u eksterijeru, preporučujemo jelovnike koji su u potpunosti plastificirani sa ostavljenim plastičnim prepustima preko stranica.Kod prestižnijih objekata češće se koriste veći jelovnici rađeni na efektnim ili reljefnim papirima sa personalizovanim ili kožnim koricama.

Unutrašnjost

Ne postoji neka opšta podjela i vrsta jelovnika već je to ostavljeno želji klijenta. Naša preporuka je da jelovnik mora svojim dizajnom i oblikom na pravi način predstavljati objekat u kome se koristi. Za klasične restorane preporučujemo jelovnike sa tipskim koricama  i  izmjenjivim stranicama  koje su umeću u plastificirane džepove. Pošto klasični restorani uglavnom imaju standardne restoranske stolove mogu se koristiti i jelovnici većeg formata A4. Moderniji restorani, lounge barovi i slični objekti svojim enterijerom odskaču od klasičnog restorana i gostima nude neki tematski doživljaj i uglavnom izrađuju jelovnike u stilu objekta u kome se nalaze. Najčešće se rade personalizovane korice a oblik i deminzije variraju od malih A5 formata do velikih A3 formata sa nezaobilaznim tematskim elementima.

IZDVOJILI SMO SAMO NEKE MODELE I OBLIKE